כשנה לאחר חתונתם נקלעים למשבר חיי הנישואים של יחזקאל ורחל, זוג ירושלמי צעיר שנישא בנישואי שידוך. יחזקאל מפוטר מעבודתו ומצבם הכלכלי מחמיר. קשיי התקשורת ביניהם הולכים וגוברים והם מסתגרים כל אחד בחדרו ובעולמו. דווקא אז, כאשר נדמה כי נישואיהם קרובים לקצם, רחל נכנסת להיריון. האם יצליחו לבטל את המרחק הנקרע ביניהם לפני הולדת בתם הבכורה? לעזרתם באים עובדיה ומזל, הרב והרבנית האחראים לשידוך, אבל גם הם נמצאים על ספו של משבר אישי, שהולך ומתעצם ככל שמתקרב חג הפסח ועמו מעמד הסיום הדרמטי של הסיפור.
צַ'חלָה וחֶזקֵל, הרומן הראשון של הסופר והמשורר אלמוג בֶּהַר, הוא יצירה שאפתנית הפורצת דרכים חדשות בספרות הישראלית. גיבוריו - צעירים מסורתיים ממוצא מזרחי - אינם גיבורים שכיחים בספרות הישראלית. מקומו - בשכונות העניות של ירושלים, בין סמטאות השוק לבתי הכנסת הקטנים המטים לנפול - אינו מקום שהספרות הזאת מרבה לבקר בו. עולמו הרוחני הוא עולמם של הפיוט, המדרש וההלכה. כך, בלשון המאחדת בין ישן לחדש בעברית ובספרות העברית, מבקש אלמוג בֶּהַר לא רק לתאר את עולמם הרגשי והרעיוני של גיבוריו, אלא גם לבחון אותו בהקשר היסטורי, פוליטי וספרותי רחב.
צַ'חלָה וחֶזְקֵל הוא ספרו הרביעי של אלמוג בֶּהַר (יליד 1978), מן הבולטים במשוררים ובסופרים הישראלים הצעירים, זוכה פרס ברנשטיין לשירה לשנת 2010. קדמו לו קובץ הסיפורים "אַנַא מִן אַל-יַהוּד" (2008) ושני ספרי שירה, "צמאון בארות" (2008) ו"חוט מושך מן הלשון" (2009).