מיד אחרי נפילת משטר הטליבאן באפגניסטן הזמין מוכר הספרים סולטאן חאן את העיתונאית הנורוגית אוסנה סיירסטאד לגור בביתו, להתרשם מחיי המשפחה בעיר הבירה קאבול ולתעד אותם. חאן, אדם משכיל ודובר אנגלית, היה מוכר ספרים בתקופת משטר המלוכה, במהלך הפלישה הסובייטית והמשטר הקומוניסטי שבאה אחריה ובזמן ההפיכה של המוג'אהדין וההפיכה של הטאליבאן.
אהבתו לספרי היסטוריה, מדע, אמנות, דת ושירה, חשפו אותו לסיכונים רבים: ספריו צונזרו, נקרעו ואפילו נשרפו בידי הקומוניסטים והטליבאן. פעמים רבות נעצר, הושלך לכלא וחנותו נהרסה, ובכל פעם בנה את העסק שלו מחדש והחביא את הספרים השנויים במחלוקת.
אבל סולטאן הוא גם מוסלמי אדוק, בעל השקפות מחמירות על כיבוד אב ועל תפקידן של הנשים במשפחה ובחברה, והוא מתגלה כפטריארך עריץ שמנהל את משפחתו ביד רמה, מבניו נמנעת הזכות ללמוד בבית הספר ובנות משפחתו נידונות לעבודות פרך ולהשפלה.
חאן, שתי נשותיו, חמשת ילדיו וקרובים אחרים שיתפו את סיירסטאד בשגרת היומיום שלהם בפתיחות רבה, ומאפשרת מבט אינטימי נדיר על השמחות, המצוקות, התסכולים והפיתויים שבחייהם.
בכנות בוטה ובדיוקן מורכב ועדין סיירסטאד מפליאה לשרטט דיוקן של משפחה ושל אומה שלמה הכורעת תחת עול האסלאם הפונדמנטליסטי. מוכר הספרים מקאבול תורגם לשפות רבות והיה לרב-מכר בינלאומי.